JOACHIM LADEFOGED - MIRROR

 

 

Øksnehallen 23. februar - 23. marts 2008.

Lille spejl på væggen der…

Hvem har de største muskler her? I de seneste seks år har fotograf Joachim Ladefoged taget billeder af bodybuildere i hele norden. Mænd og kvinder med muskler ud over det sædvanlige. Udgangspunktet var lige dele fascination af og gru over den smerte og opofrelse, som bodybuilderne er villige til at gå igennem for at få en bestemt slags krop, fortæller fotografen, der nu har samlet billederne i bogen ”Mirror”. Der er også kommet en udstilling ud af kunstprojektet, og den kan ses i Øksnehallen fra 23. februar og en måned frem.

”I de fleste sportsgrene kan man måle sig selv på noget konkret. En 100 meter-løber kan øve sig i at løbe 100 meter. En golfspiller kan øve sig på banen. Men bodybuildere har kun spejlet. Det er derfor, jeg kalder projektet for Mirror,” fortæller Joachim Ladefoged.

Mens omdrejningspunktet for bodybuilderne selv er at stå på scenen og spille med musklerne, var det interessante for Joachim Ladefoged at fotografere dem backstage. Hans portrætter viser ikke fleksende muskler og poseringer, men snarere menneskerne bag musklerne.

”Projektet handler lige så meget om min egen voyeurisme som om deres narcissisme. Jeg håber, deres øjne fortæller en historie. I nogle af dem ser jeg fx en lille dreng, der blev mobbet i skolen,” fortæller fotografen og understreger, at hans tilgang til bodybuildernes verden er langt mere kunstnerisk, end den er dokumentarisk. I løbet af det kommende år skal projektet ”Mirror” efter planen også udkomme i form af en film.

www.joachimladefoged.com


 

 

 

 

 

 

 

 
XPRINT.DK ApS - Anelystparken 37 B 8381 Tilst - +45 86 12 22 88 - post@xprint.dk